Youtuber ontdekt verlaten Eurostar in bos nabij Belgische grens

Een Youtuber heeft in een bos in het Franse Valenciennes, op zo'n 10 kilometer van de Belgische grens, een verlaten Eurostar ontdekt. De opmerkelijke beelden lokten op een maand tijd al meer dan 1,3 miljoen kijkers.

Youtuber AdcaZz uit Parijs is niet aan zijn proefstuk toe. Uit zijn profiel blijkt dat hij uitblinkt in urban exploring, het in beeld brengen van verlaten plaatsen en gebouwen, vaak ook op plaatsen die niet publiek toegankelijk zijn. Voor deze video trok hij samen met een aantal vrienden naar een bos, op een privéterrein in de buurt van Valenciennes in het noorden van Frankrijk, op zo'n 10 kilometer van de Belgische grens.

Google Maps

Daar duikt in een bos plots een verlaten trein van Eurostar op, de hogesnelheidstrein die sinds 1994 Londen met Parijs en Brussel verbindt. De man had de trein gevonden via Google Maps. De Eurostar 3018, die niet meer in gebruik is sinds 2014, heeft 13 wagons en twee buffetwagens. Sommige delen van de trein lijken eerder al bezocht door vandalen, maar andere zijn nog volledig intact. Er liggen zelfs nog magazines op de zetels, achtergelaten door de laatste reizigers.

"Veel van dit materiaal kan nog hergebruikt worden", klaagt AdcaZz aan op France Bleu Nord. "Het is schandalig dat dit hier zo wordt achtergelaten." Volgens Eurostar is de trein niet achtergelaten. "Hij staat op een privéterrein in afwachting tot de ontmanteling", vertelt een woordvoerster aan onze redactie. "Ik kan bevestigen dat deze ontmanteling is begonnen en momenteel aan de gang is."

5 Midden in het bos duikt plots een verlaten Eurostar op.
Screenshot Youtube AdcaZz Midden in het bos duikt plots een verlaten Eurostar op.
5 Je kan zo plaatsnemen op de bestuurderszetel.
Screenshot Youtube AdcaZz Je kan zo plaatsnemen op de bestuurderszetel.
5 Op de tafeltjes voor de passagiers liggen nog magazines, alsof ze nog maar net vertrokken zijn.
Screenshot Youtube AdcaZz Op de tafeltjes voor de passagiers liggen nog magazines, alsof ze nog maar net vertrokken zijn.
5 Sommige delen van de trein lijken al bezocht door vandalen.
Screenshot Youtube AdcaZz Sommige delen van de trein lijken al bezocht door vandalen.
5 Een van de buffetwagens in de trein.
Screenshot Youtube AdcaZz Een van de buffetwagens in de trein.

130 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Curt De Witte Witten

    Ja idd als de materialen niet meer aan de veiligheidseisen voldoen word het treinstel gestationeerd in een bundel voor ontmanteling. De bruikbare materialen krijgen dan een nieuwe bestemming...

  • Pierre vaneylen

    sensationele titel... Staat op een rangeerspoor in afwachting van de ontmanteling.

Lees meer