3
afp

Ze wonnen 118 miljoen met de lotto. Maar hun zoon keerde zich tegen hen omdat hij maar 1,9 miljoen kreeg

Een Brits koppel is voor de rechter moeten verschijnen nadat het 118 miljoen euro had gewonnen met Euromillions. Ze hadden hun zoon daar 1,9 miljoen euro van geschonken, maar hij vond dat niet genoeg en hij besloot zijn ouders David (53) en Angela (53) Dawes te vervolgen voor meer.

Het was net na de lottowinst van zijn ouders in 2011 dat zoon Michael (32) - een veteraan - en zijn partner James Beedle (34) een eerste som geld kregen. Hoewel hij de pers had bezworen dat hij niets aan zijn leven zou veranderen, nam Michael ontslag als informaticus en begon hij geld uit te geven. Zo ging 640.000 euro naar een huis in Portsmouth en 290.000 euro naar de familie van James.

Verbaasd
Vader David was verbaasd toen zijn zoon in april 2012 weer voor de deur stond met de mededeling dat het geld op was. Maar hij wilde Michael niet in de steek laten en hij bleef geld storten op zijn rekening.

Maar David en Angela werden steeds bezorgder over het uitgavenpatroon van hun zoon en in maart 2013 belegden ze een familievergadering. Daarop zou Angela onder meer gezegd hebben dat ze moesten stoppen met lunchen in het Ritz en dat ze beter eens naar McDonald's zouden gaan. Ze beloofden echter om een aantal van de schulden van de twee mannen af te betalen. Maar Angela maakte meteen ook duidelijk dat de geldkraan dicht zou gaan.

Stevig gedronken
Tijdens het 49ste verjaardagsfeest van Angela, in november van datzelfde jaar, kwam het echter tot een hoog oplopende ruzie tussen vader en zoon. Michael had al stevig gedronken en eiste 6 miljoen euro van zijn vader. En daarbij verweet hij zijn moeder voor al wat lelijk was. Dat was de druppel voor het koppel en ze besloten hun zoon uit het huis te zetten.

Levensbeslissingen
Daarop trokken Michael en James naar de rechter. Volgens hen hadden hun ouders hen verscheidene keren verzekerd "dat er altijd voor hen gezorgd zou worden" en gingen ze ervan uit dat het geld zou blijven komen. En daar hadden ze enkele belangrijke levensbeslissingen op gebaseerd.

3 James Beedle en Michael Dawes.
Facebook James Beedle en Michael Dawes.

De rechter was echter niet akkoord. "David probeerde zijn zoon te helpen door hem twee jaar lang geld te blijven toestoppen. Michael zag dat als een bewijs dat hij wel geld zou blijven ophoesten als hij erom vroeg. En knoopte er de vreemde conclusie aan vast dat zijn vader hem voor de rest van zijn leven zou onderhouden. Op zeker moment gaven Michael en James tussen de 23.000 en 35.000 euro per maand uit, waarvan meer dan 1.000 euro per week aan boodschappen. Hallucinant."

Eenmalig
David en Angela verzekerden het hof ervan dat ze duidelijk hadden gezegd dat hun zonen eenmalig 1.2 miljoen euro kregen, iets wat bevestigd werd door hun zoon Matthew. "Papa zei duidelijk dat we zouden moeten blijven werken om de rekeningen te betalen."

Comfortabel
Dat bevestigde de rechter in zijn uitspraak. "Michael kreeg het geld om een comfortabel leven te leiden als hij dat had gewild. Maar hij koos er zelf voor om die kans niet te grijpen."

3
Facebook

58 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Bobby Long

    Wat een asso geef dat geld aan mijn zal het investeren in mijn ruimteschip op stoom . Ik garandeer een verdrievoudiging van ..... de schuld

  • Rik Bic

    620000 uitgeven aan een huis is niet verbrassen maar investeren. Ik heb een appartement na 20 jaar aan het dubbele voor de aankoopprijs kunnen verkopen. Welke andere en veilige investering brengt zoveel op ? Alleszins geen spaarrekening.

Lees meer