3 Ook morgen zullen grote delen van de historische lagunestad opnieuw onder water staan.
EPA Ook morgen zullen grote delen van de historische lagunestad opnieuw onder water staan.

Zeker 1 miljard euro schade door overstromingen in Venetië, burgemeester roept op tot giften

Venetië recht de rug voor een derde zware overstroming in één week tijd. Voor morgen is opnieuw de hoogste alarmfase uitgeroepen: rond de middag zou het water stijgen tot een peil van 1,6 meter hoog. Burgemeester Luigi Brugnaro heeft laten weten dat de schade intussen al zeker 1 miljard euro bedraagt.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Dinsdagavond was de stad getroffen door het ergste hoogwater in 53 jaar. Het water kwam 1,87 meter hoog, de op één na hoogste waterstand die Venetië ooit gekend heeft. Vrijdag overspoelde het 'acqua alta' opnieuw grote delen van de stad.

Burgemeester Brugnaro heeft opgeroepen tot giften vanuit het buitenland. "Venetië is de trots van heel Italië, Venetië is een culturele erfenis voor iedereen, uniek in de wereld", zo stelde hij. 

3 Van links: prefect van Venetië Vittorio Zappalorto, de Italiaanse minister van Binnenlandse zaken Luciana Lamorgese, Senaatsvoorzitter Elisabetta Casellati en burgemeester Luigi Brugnaro
EPA Van links: prefect van Venetië Vittorio Zappalorto, de Italiaanse minister van Binnenlandse zaken Luciana Lamorgese, Senaatsvoorzitter Elisabetta Casellati en burgemeester Luigi Brugnaro
3
Photo News

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Patrick Kelchtermans

    over enkele decennia staat daar permanent minstens een halve meter water in de straten. En een degelijke oplossing kan je van de corrupte aannemers en politici ginder niet verwachten. Doneer maar geld, dat wordt geinvesteerd in de ene of andere hoge pief zijn zoveelste marmeren WC met gouden toiletbril. Bel de Nederlanders inderdaad, die weten wel van aanpakken. En anders is het stilletjesaan tijd om afscheid te beginnen nemen van dit erfgoed van de wereld.

  • lucien lemahieu

    de schuld van de toeristen.

Lees meer