Illustratiebeeld.
AP Illustratiebeeld.

Zeker 11 mensen verdrinken in Egypte bij redden van tienerjongen

In Egypte zijn zeker elf mensen verdronken terwijl zij probeerden een 14-jarige jongen uit de Middellandse Zee te redden. Dat melden Egyptische media. Ook de jongen behoort tot de slachtoffers. De krant al-Ahram schreef vandaag dat de autoriteiten het strand bij de stad Alexandrië hebben afgesloten waar het drama plaatsvond.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Volgens de toeristische dienst van Alexandrië had het incident gisteren al plaats. Toen een jongen dreigde te verdrinken in de zee, sprongen verschillende mensen in het water om te helpen. Sommige van hen verdronken, aldus een verklaring van de dienst zonder een exact aantal slachtoffers te noemen.

De stranden in Alexandrië zijn momenteel gesloten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volgens lokale media is er op dit moment geen toezicht op de stranden. Maar door de hoge temperaturen lapten veel mensen de voorschriften aan hun laars en zijn ze toch gaan zwemmen.

Het strand al-Nakhil in een wijk van Alexandrië is berucht om zijn sterke stromingen. In de afgelopen jaren hadden de autoriteiten het herhaaldelijk voor korte tijd gesloten omdat er mensen waren verdronken.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer