Een brandweerman bij de gasexplosie
REUTERS Een brandweerman bij de gasexplosie

Zeker 13 gewonden bij gasexplosie in Californië

Bij een gasexplosie aan de rand van een schietbaan zijn in de Amerikaanse staat Californië gisterennamiddag (lokale tijd) minstens dertien mensen gewond geraakt, van wie vier kritiek.

Een gaspijplijn aan de noorwestelijke rand van de stad Fresno raakte beschadigd en het ontsnappende gas werd ontstoken tot een enorme vuurbal, meldt de krant The Fresno Bee. De oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk, zegt sheriff Margaret Mims.

De gasleiding bevond zich vlak naast de schietbaan ten oosten van Highway 99, een belangrijke snelweg in Californië. Getuigen meldden dat kort voor de explosie een zware vrachtwagen voorbij de plaats van het ongeluk gereden was. De bestuurder zou bij de explosie uit zijn voertuig geslingerd zijn en raakte gewond.

Onder de gewonden zijn ook zeven gevangenen, die op de schietbaan onderhoudswerken uitvoerden. Sommige slachtoffers liepen door de explosie ernstige brandwonden op. Zeker één persoon zou in kritieke toestand naar het ziekenhuis zijn gebracht.

Het verkeer op de snelweg was na het ongeval urenlang onderbroken. Het mag volgens de lokale autoriteiten een wonder heten dat er geen doden gevallen zijn.

Lees meer