Zeker 175 Syriërs gered voor de kust van Cyprus

Voor de kust van Cyprus zijn vandaag zeker 175 Syriërs gered door de Cypriotische autoriteiten. Dat bevestigt de politie. Het bootje met vluchtelingen was vertrokken vanuit Turkije.

Aan boord van de boot bevonden zich 81 mannen, 35 vrouwen en 59 kinderen. Het werd op zee gespot net buiten de badplaats Paphos, nadat het vanuit Turkije was vertrokken. 

De vluchtelingen zijn aan land gebracht door de Cypriotische autoriteiten en hebben intussen allemaal een medische check-up ondergaan. Ze worden nu doorgestuurd naar een vluchtelingencentrum in de buurt van hoofdstad Nicosia.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Diane Bernaerts

    Onlangs nog honderden burgers geëxecuteerd door IS. Maar als je daarvoor op de vlucht slaat, ben je een goedzoeker? Triest!

  • Gerry Cle

    Arme mensen, op de vlucht voor IS, Assad en de talloze bombardementen en dan worden ze nog door sommigen als 'de vijand' gezien. Hoe kan iemand nu zo dom zijn?

Lees meer