EPA

Zeker 20 doden bij zelfmoordaanslag in Kabul

Zeker twintig politiemannen in spe zijn om het leven gekomen bij een zelfmoordaanslag op een politieacademie net buiten de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Dat meldt een bron bij het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. De dader stond in de rij met de slachtoffers toen hij een bom tot ontploffing bracht. Ook raakten naar verluidt meer dan 250 mensen gewond toen een krachtige bom ontplofte in de wijk Shah Shahid, aldus de BBC.

De bom was verborgen in een truck en ontplofte vlakbij een complex van het leger, zei politiebaas Abdul Rahman Rahimi. Volgens Rahimi zijn acht lichamen geborgen en raakten 128 mensen gewond. Volgens het Afghaanse TOLOnews zou het zelfs gaan om 198 gewonden.

Een lokaal ziekenhuis had na de aanslag de handen vol aan het behandelen van patiënten, zei een medewerker tegen Reuters. Er zouden zich onder anderen veel vrouwen en kinderen hebben gemeld. Veel mensen arriveerden te voet en werden behandeld voor oppervlakkige verwondingen. Verwacht wordt, dat het aantal doden nog zal stijgen.

Na de explosie zouden tientallen mensen verwondingen hebben opgelopen door rondvliegend puin en glas, zei een getuige. Ook zouden winkels en woningen schade hebben opgelopen door de schokgolf. De aanslag is nog niet opgeëist.

Lees meer