breakingnewspak.com

Zeker 24 doden na aanval op sjiitische moskee in Peshawar

Een gewapende rebellengroep heeft vandaag een sjiitische moskee in de Pakistaanse stad Peshawar aangevallen tijdens het vrijdaggebed, zo heeft de plaatselijke politie gezegd. Zeker 24 mensen zouden gedood zijn. De Pakistaanse taliban heeft de aanslag ondertussen opgeëist.

Zeker 24 mensen zijn vrijdag omgekomen door een zelfmoordaanslag op een moskee in de Pakistaanse stad Peshawar. De lichamen van twintig gelovigen werden binnengebracht in een lokaal ziekenhuis, meldden medici. Ook zijn er 41 gewonden opgenomen.

De aanslagplegers zijn allemaal omgekomen. Drie bliezen zich op, een vierde werd door veiligheidsfunctionarissen doodgeschoten. Na het vrijdaggebed zouden drie mannen naar binnen zijn gestormd in het gebedshuis. Daarvoor moesten ze volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken eerst over een muur klimmen en een hek vernielen. Doelwit was de sjiitische moskee waar zo'n achthonderd mensen aanwezig waren.

De Pakistaanse Taliban heeft de verantwoordelijkheid opgeëist. Het ministerie van Binnenlandse Zaken ziet de aanslag als een vergeldingsactie van de milities op acties tegen de terreurgroepen.

Peshawar was de afgelopen tijd vaker het toneel van terreur. Vorige maand december richtten terroristen een bloedbad aan op een militaire school in de Pakistaanse stad. Daarbij kwamen zo'n 150 mensen om, vooral kinderen. De nieuwszender al-Jazeera meldde vandaag dat de Pakistaanse autoriteiten opnieuw twaalf leden van de Taliban hebben opgepakt, omdat zij verdacht worden betrokken te zijn bij die aanslag. Twee weken geleden vielen bij een aanval op een sjiitische moskee in het Pakistaanse Shikarpur al 61 doden.

Lees meer