Het ongeval gebeurde in de populaire Bärenschützklamm in Mixnitz
Getty Images/iStockphoto Het ongeval gebeurde in de populaire Bärenschützklamm in Mixnitz

Zeker twee doden en acht gewonden door vallende rotsblokken in populaire kloof in Oostenrijk

Door vallende rotsblokken zijn in een kloof in Oostenrijk zeker twee mensen om het leven gekomen. Bij het ongeluk ten noorden van de stad Graz raakten eveneens acht personen gewond. Enkele gewonden zijn er ernstig aan toe, melden de Oostenrijkse autoriteiten. De reddingsoperatie is erg complex.

De Bärenschützklamm in Mixnitz is een geliefde plek voor natuurliefhebbers en toeristen. Zij kunnen over houten ladders en bruggen honderden meters omhoog klimmen in de smalle kloof met steile wanden. 

Wellicht is een ladder bezweken in de buurt van een hoge waterval, verklaren hulpverleners. Volgens Oostenrijkse media zijn er twee vrouwen gestorven. Een jonge Oostenrijkse vrouw (21) werd geraakt door rotsblokken en een Hongaarse vrouw (50) stortte samen met de afgebroken ladder de diepte in. Haar lichaam moet nog geborgen worden. Dat zal moeten gebeuren met de hulp van canyoning-specialisten die het dodelijke slachtoffer moeten lokaliseren in de ijskoude beek.

Er vielen ook acht gewonden. Sommigen zijn er ernstig aan toe.

Complexe operatie

De reddingsoperatie is niet eenvoudig gezien de complexiteit van het terrein. De kloof waar een beek doorheen stroomt, is extreem ontoegankelijk. Reddingswerkers moeten langs steile rotswanden afdalen of ze moeten minstens een uur lang omhoog klimmen vanuit Mixnitz om op de plaats van het ongeval te komen.

Bij de reddingsoperatie zijn onder meer de bergpolitie, het Rode Kruis, de brandweer en vier helikopters betrokken.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees ook: Plots is Oostenrijk populaire bestemming voor wielerstages (+)

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer