3 Ziekenwagens staan in de rij om gewonden op te halen.
UNKNOWN Ziekenwagens staan in de rij om gewonden op te halen.

Zeker vier doden bij explosies wapendepot Albanië

Zware explosies in een wapenopslagplaats van het Albanese leger nabij de hoofdstad Tirana hebben vandaag minstens vier mensenlevens gekost. Dat heeft een woordvoerder van premier Sali Berisha meegedeeld.

Ruim 150 gewonden
Enkele uren eerder had Berisha reeds de vrees uitgesproken dat de dodentol van de explosies "aanzienlijk" zou zijn. De premier bracht al een bezoek aan het militaire hospitaal van Tirana, waar tientallen gewonden verzorgd worden. In totaal zouden er ongeveer 150 mensen gewond zijn, onder wie ook kinderen.

Ontmijners aan het werk
Op het moment van de eerste explosie waren er ongeveer zestig mensen aanwezig op de militaire basis in Gerdec, zo'n twaalf kilometer ten noorden van Tirana. In het depot waren Albanese ontmijners obussen aan het ontmantelen. Ze werden geholpen door medewerkers van een Amerikaans bedrijf dat in opdracht van de Navo werkte.

Meerdere ontploffingen
Uren na de eerste knal, die voelbaar was tot in Tirana, zijn er nog steeds kleinere explosies te horen. Dat maakt het voor de hulpdiensten bijzonder moeilijk om in de buurt van het depot te raken. (belga/eb/vsv)

3 Gewonden worden naar het ziekenhuis gebracht
UNKNOWN Gewonden worden naar het ziekenhuis gebracht
3 In de verte stijgen ruikpluimen op na de explosies.
UNKNOWN In de verte stijgen ruikpluimen op na de explosies.

Lees meer