6
AFP

Zes agenten gewond bij huiszoeking Philadelphia, schutter opgepakt

De politie van Philadelphia heeft na een urenlange belegering een man gearresteerd die zes agenten heeft verwond toen hij hen onder vuur nam tijdens een huiszoeking van de narcoticabrigade. 

Agenten benaderden het gebouw op woensdagmiddag 16.30 uur (22.30 uur Belgische tijd; nvdr) met een huiszoekingsbevel. Rond die tijd werden de eerste schoten gehoord, waarna de straat werd afgezet en agenten het gebouw omsingelden. 

Volgens omstanders werd er zo veel geschoten dat het wel oorlog in de straat leek. Twee politieagenten en vier andere mensen kwamen vast te zitten in het gebouw, samen met de schutter. 

6
Twitter

Verdachten

Die vier vrouwen die urenlang met de twee agenten in het huis vastzaten, zijn mogelijk verdachten in de zaak waarvoor de politie oorspronkelijk het gebouw binnenviel. Zij zijn alle zes enkele uren later geëvacueerd door een arrestatieteam en bleven ongedeerd.

6
AP

De politie probeerde per telefoon de schutter te overtuigen de wapens neer te leggen en verder geweld te voorkomen. Daar gaf de verdachte - ondanks bemiddeling van een familielid - in eerste instantie geen gehoor aan. Inmiddels meld de politie op Twitter dat de schutter is gearresteerd. Een arrestatieteam doorzoekt nog de rest van de woning. 

Ontslagen uit ziekenhuis

De zes agenten die gewond zijn geraakt als gevolg van het vuurgevecht zijn allemaal ontslagen uit het ziekenhuis. Een zevende agent raakte gewond in zijn dienstauto toen hij onderweg naar het incident een voetganger aanreed.

Eerder op de avond werden gepantserde wagens ingezet om de situatie weer onder controle te krijgen. Maar ook die werden onder vuur genomen door de schutter. Bewoners kregen de raad om binnen te blijven. 

6
AP
6
REUTERS
6
REUTERS

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • wim Goossens

    @ Gaston FOUBERT : een vraagje, kan jij mij verklaren dat jij het logisch vindt dat iemand oorlogswapens in huis heeft en dat de beleidsmakers niets zouden mogen ondernemen om het leven van anderen te beschermen ???

  • Marie Vanakker

    @Gaston FOUBERT het feit dat hij zelfs niet langs het illegale circuit moest gaan om een oorlogswapen te krijgen zegt genoeg over de wapenwetten in de V.S . Het heeft dus alles te maken met een wapenwet , anders kon hij ervoor al opgepakt worden voor verboden wapen bezit . En het zou een heel pak interessanter zijn geweest moest hij die zes agenten met een schaar te lijf zijn gegaan . Ik weet dat als je rechts bent je alles moet volgen wat rechts is zonder nadenken . Maar zeg nu eens eerlijk .

Lees meer