Zes doden bij schietpartij in Memphis

Bij een schietpartij zijn gisteren in Memphis (Tennessee) vier volwassenen en twee kinderen gedood, zo heeft de plaatselijke overheid bekendgemaakt. Drie andere kinderen zijn gewond naar het ziekenhuis overgebracht.

Onbekende omstandigheden
Over de omstandigheden van de moordpartij kon de politie nog geen informatie geven, naar eigen zeggen omdat ze dit nog niet weet. Ook over de identiteit van de dodelijke slachtoffers deed de politie geen mededelingen.

Schotwonden
Wel wou ze kwijt dat de gewonde kinderen een jongen van zeven jaar en een meisje van tien maand zijn, alsmede een kind van vier jaar waarvan niet geweten is of het een jongen of een meisje is. De drie kinderen zijn naar het Le Bonheur Children's Medical Center overgebracht en verblijven met schotwonden in de afdeling intensieve zorgen, aldus ziekenhuiswoordvoerster Jennilyn Utov tegenover de nieuwszender CNN.

Volgens het plaatselijke dagblad Commercial Appeal is de toestand van één kind stabiel, van een ander kritisch en van een ander extreem kritisch.

Grootste meervoudige moord
Eveneens tegen CNN zei woordvoerster Melanie Young van de brandweer dat werd ingegaan op een oproep om 18.11 uur plaatselijke tijd, toen de lijken en de gewonde kinderen zijn ontdekt.

Luidens de Commercial Appeal lijkt het de grootste meervoudige moord in Memphis te zijn sinds 1973, toen de 28-jarige David Sanders in het wilde weg begon te schieten. Hij doodde daarbij vijf mensen alvorens zelf door de politie te worden doodgeschoten. In 2000 was er nog een schietpartij waarbij vier mensen zijn gedood, onder wie een hulpsheriff. (belga/afp/ka)

Lees meer