7 De politie kwam met een speciaal commando ter plaatse. Rechts: een foto van de vermoedelijke dader.
EPA De politie kwam met een speciaal commando ter plaatse. Rechts: een foto van de vermoedelijke dader.

Zes doden bij schietpartij in Tsjechisch ziekenhuis, vluchtende dader pleegt zelfmoord

Bij een schietpartij in een ziekenhuis in het Tsjechische Ostrava zijn zes doden gevallen. Dat bevestigde premier Andrej Babis. Twee anderen verkeren in levensgevaar, daarnaast raakten nog vijf mensen gewond. De 42-jarige dader pleegde tijdens zijn vlucht zelfmoord.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Vier slachtoffers waren op slag dood. Twee personen bezweken later aan hun zware verwondingen. Het gaat om vier mannen en twee vrouwen.

De schietpartij speelde zich in de wachtzaal van de spoedafdeling af. Volgens Babis joeg de dader van dichtbij kogels door het hoofd en de nek van de slachtoffers.

De politie verspreidde in eerste instantie een foto van een verdachte, maar dat bleek naderhand een belangrijke getuige te zijn. Nadien werd een nieuw opsporingsbericht gelanceerd. De man in kwestie vluchtte naar verluidt in een zilverkleurige Renault Laguna, maar schoot zich door het hoofd toen de politie hem op de hielen zat.

7 De politie verspreidde twee foto’s van de vermoedelijke dader.
EPA De politie verspreidde twee foto’s van de vermoedelijke dader.

De schietpartij is allicht het werk van een geesteszieke. Voor de zekerheid werden verschillende strategische plekken wel extra beveiligd. Volgens Sky News werd de universiteit in de buurt gesloten en zijn de colleges voor de rest van de dag geannuleerd.

7
EPA

De schietpartij deed zich omstreeks 7 uur voor, twitterde minister van Binnenlandse Zaken Jan Hamacek. Heel wat patiënten en dokters werden nadien geëvacueerd. Het ziekenhuis bleef dicht, nieuwe patiënten waren niet meer welkom.

7
EPA

De politie kwam met een speciaal commando ter plaatse. Minister van Volksgezondheid Adam Vojtech brak een buitenlandse reis af om naar zijn land terug te keren. Ook Babis schrapte zijn voorziene programma, in plaats daarvan repte hij zich naar het ziekenhuis. Met zowat 290.000 inwoners is Ostrava de derde grootste stad van Tsjechië. 

Wie met vragen zit over zelfdoding kan surfen naar www.zelfmoord1813.be of bellen naar 1813. 

7
AP
7
Twitter
7
AP

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Karel Martel

    Die man is niet de dader, de terrorist heeft geen naam en geen gezicht. Mag niet.

  • Luc Van den Bulcke

    Daar duurt het niet lang om de foto van de dader te verspreiden, hier met wat geluk enkele maanden!

Lees meer