2 Amanda Ramirez.
DR Amanda Ramirez.

Zes jaar cel voor vrouw die haar tweelingzus doodstak

De 27-jarige Amanda Ramirez uit New Jersey heeft zes jaar gevangenisstraf gekregen voor de moord op haar tweelingzus Anna. Na een dronken nacht sloegen de stoppen bij Amanda door en stak ze Anna neer.

Volgens haar advocaat kampte Amanda Ramirez met een postnatale depressie en heeft die geleid tot het tragische voorval. “Ik weet dat ik niets kan zeggen om te rechtvaardigen wat ik heb gedaan”, sprak een berouwvolle Amanda Ramirez gisteren na het vonnis. “Ik wil alleen duidelijk stellen dat ik nooit de intentie had mijn tweelingzus te doden.” Ramirez verontschuldigde zich ook bij haar familie die ze dit allemaal aandeed. “Ik hoop dat ze mij kunnen vergeven.”

Amanda Ramirez stortte zich op haar tweelingzus Anna om 5u38 ‘s ochtends op 22 juni. Ze had de hele nacht gedronken. Om 6u19 werd Anna Ramirez in het ziekenhuis doodverklaard. Volgens Amanda vocht ze met haar tweelingzus om een mes te grijpen dat Anna naar de keuken bracht, maar een getuige ontkende dat. Die laatste hoorde Amanda tegen haar zus zeggen: “Kijk wat ik nu doe”. Daarop zei Anna: “Amanda, je hebt me neergestoken!”

2 Amanda Ramirez eind juni op een hoorzitting.
AP Amanda Ramirez eind juni op een hoorzitting.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer