Illustratiebeeld.
thinkstock Illustratiebeeld.

Zes mensen in Spanje opgepakt na listeria-uitbraak die 193 mensen besmette

De Spaanse Guardia Civil heeft, in samenwerking met Europol, zes mensen gearresteerd die op de hoogte waren van een listeria-uitbraak in Spanje, maar niets deden. Twee anderen werden opgesloten. Dat meldt Europol vandaag. 

De verantwoordelijken waren eind vorig jaar al op de hoogte dat een aantal vleesproducten besmet waren, maar toch hebben ze de autoriteiten niet ingelicht en bleven ze de producten verkopen.

Zeker 193 mensen werden besmet, aldus Europol. De meeste besmettingen gebeurden in Spanje, maar ook vier leden van een Duitse familie en een Brit in Frankrijk raakten hierdoor besmet.

De vleesproducten waren de oorzaak van de eerste uitbraken, die in augustus in Sevilla werden opgemerkt. Daarop startte de Spaanse politie een onderzoek naar het betrokken bedrijf.
In totaal werd er onderzoek gevoerd naar acht mensen. Van hen zijn er zes gearresteerd, en twee anderen zijn dus opgepakt. Zeker drie van de mensen die verantwoordelijk waren, wisten dat een in december vorig jaar gelabelde lading besmet was. 

Het met listeria besmette voedsel wordt binnenkort vernietigd in het Spaanse Cadiz.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer