14 Een deel van een grote rots van de ‘Pénitents des Meés’-formatie viel vandaag op enkele huizen na dagen van slecht weer. Zeker twee mensen raakten gewond.
AFP Een deel van een grote rots van de ‘Pénitents des Meés’-formatie viel vandaag op enkele huizen na dagen van slecht weer. Zeker twee mensen raakten gewond.

Zesde dode bij noodweer in Frankrijk, gigantisch rotsblok valt op enkele huizen in dorp

Voor de tweede keer in korte tijd is het zuidoosten van Frankrijk getroffen door nieuw noodweer, met meerdere doden tot gevolg. Eerder vandaag was al duidelijk dat vijf mensen het leven lieten bij het stormweer van afgelopen weekend, intussen is er ook een zesde dode te betreuren. Daarnaast vielen er vandaag ook twee gewonden toen een groot stuk rots op een spectaculaire manier naar beneden stortte in een dorp in het departement Alpes-de-Haute-Provence.

Het stuk van de grote rots, deel van de formatie ‘Pénitents des Mées’ die boven de gemeente Les Mées hangt, stortte vanmiddag neer op enkele huizen, zegt de prefectuur. 

Het is nog niet duidelijk waardoor het gevaarte - samen met een hoop kleine stenen en steengruis - is losgekomen, maar de prefectuur wijst wel op de “zeer ongunstige weersomstandigheden van de afgelopen dagen, die hebben bijgedragen aan de onstabiliteit van het terrein”.

Uiteindelijk vielen er als bij wonder geen doden, wel raakten twee mensen gewond. Het gaat om een vrouw die net op straat liep toen het stuk rots naar beneden donderde en een man die door het rotsblok was vast komen te zitten in zijn getroffen huis, melden bronnen bij de hulpverlening. 

14
BELGAIMAGE
14
BELGAIMAGE

De zes doden vielen bij stortregens in verschillende departementen in het zuidoosten van het land. Drie van de doden werden meegesleurd door het wassende water in het departement Var. Drie hulpverleners kwamen om bij een helikopterongeval bij Marseille. 

De balans kan nog oplopen, want in de Var is vanavond nog steeds een vrouw van 61 jaar oud vermist. In een tiental dagen zijn nu in totaal zeker twaalf personen omgekomen bij noodweer in het zuidoosten van Frankrijk. 

14
AP
14
REUTERS
14
AP
14
AP
14
EPA
14
AFP
14
AFP
14
AFP
14
AFP
14
AFP
14
BELGAIMAGE

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gerard Braeckmans

    Als er slecht weer voorspeld wordt in Belgie kan je misschien best op verlof gaan om jezelf in veiligheid te brengen, Martin Meuris.

  • Martin Meuris

    Men moet tegenwoordig als je ergens op vakantie gaat goed het weerbericht in de gaten houden. Als ze veel regen voorspellen houdt er dan ook rekening mee en breng je zelf, familie en auto in veiligheid op voorhand. Het is nu om de haverklap ergens mis met het weer en geen klein beetje.

Lees meer