Coronatests worden afgenomen in de Boliviaanse hoofdstad La Paz.
AP Coronatests worden afgenomen in de Boliviaanse hoofdstad La Paz.

Zesde minister in Bolivia test positief voor corona

In Bolivia heeft nu ook minister van Buitenlandse Zaken Karen Longaric positief getest op het coronavirus. Ze wordt zo de zesde minister in het Zuid-Amerikaanse land dat besmet is met het coronavirus. Ook interim-president Jeanine Anez liep Covid-19 op. 

Longaric meldt op Twitter dat ze voorlopig geen symptomen heeft en dat ze, als dat mogelijk blijft, van thuis zal voortwerken. 

Naast Longarec en Anez, zijn ook de ministers van Volksgezondheid, Mijnbouw, Economie en Justitie besmet met het coronavirus. Ook verschillende viceministers raakten besmet en heel wat parlementsleden. De meeste politici die besmet raakten stellen het goed, maar parlementslid van oppositiepartij MAS overleed wel aan het virus.

Gezondheidssysteem zwaar onder druk

Het aantal besmettingen met het virus stijgt snel in het Zuid-Amerikaanse land, met op zondag in totaal 48.187 bevestigde besmettingen en 1.807 overlijdens. Het Boliviaanse gezondheidssysteem staat zwaar onder druk en gezinnen laten weten dat het soms dagen duurt vooraleer lichamen worden overgebracht naar de kerkhoven om ze te begraven. 

Ook in andere Latijns-Amerikaanse landen raakten politici besmet met het virus, onder wie de Braziliaanse president Jair Bolsonaro, zijn Hondurese ambtsgenoot Juan Orlando Hernandez, leider van de Venezolaanse regeringspartij Diosdado Calbello en de minister van Olie van het land, Tareck El Aissami. 

Lees meer