2 German Polizei Police Car Sports Fast Wheel Asphalt Mirror Blue
thinkstock German Polizei Police Car Sports Fast Wheel Asphalt Mirror Blue

Zestig jongeren willen controle over zwembad overnemen: “Volledig onacceptabel”

Voor de derde keer in een maand tijd is het ‘Rheinbad’ in Düsseldorf ontruimd moeten worden wegens het wangedrag van jongeren. Ditmaal wilden zestig amokmakers de controle over het zwembad overnemen en daarbij kwam het tot beledigingen en agressieve handelingen.

Het incident speelde zich vrijdagavond af. Ongeveer zestig jongeren maakten amok. Ze legden de aanwijzingen van de redders naast zich neer, beschimpten en bedreigden hen. De jongeren probeerden de controle over het zwembad over te nemen. Ze bezetten een springtoren en glijbanen.

De politie wilde achteraf geen uitspraken doen over de origine van de jongeren, maar volgens het management van het zwembad ging het daarbij uitsluitend om personen van Noord-Afrikaanse afkomst, zo melden Der Westen en Rheinische Post

De vrouwelijke hoofdredder werd door de leider van de groep bedreigd als zouden ze “haar tegen de muur plakken”. Zes veiligheidsbeambten stonden tegenover zestig agressieve jongeren, schrijft Bild. Er waren op dat moment 1.500 bezoekers. De opgetrommelde politie besliste in samenspraak met het management dat de veiligheid van de bezoekers niet langer kon gewaarborgd worden waarna werd overgegaan tot de ontruiming en sluiting van het openluchtbad.

2 Illustratiebeeld
Getty Images Illustratiebeeld

Er is een onderzoek opgestart naar de beledigingen en bedreigingen. De uitbater van het zwembad wil een toegangsverbod uitvaardigen voor alle amokmakers. 

Volgens burgemeester Thomas Geisel dringen strenge maatregelen zich op, meldt Die Welt. “De nieuwe provocatie is volledig onacceptabel”, zo verklaarde hij. De autoriteiten hebben zaterdag tijdens een crisisvergadering besloten tot de verplichte controle van de identiteit voor al wie toegang tot het zwembad wil. “Wie zich niet kan of wil identificeren, komt er niet in”, aldus de burgervader. “En amokmakers met een toegangsverbod hebben sowieso geen kans meer om nog binnen te komen.”

55 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Leo Altec

    Stilaan gaat het er van komen dat ze gewoon de controle over de Europese landen in hun handen hebben, dan zal er zeer snel hun eigen regering zijn. Alenus Ludo

  • Carl Parker

    stefan crama: is al minstens 30 jaar zo. Maar 't is geen probleem.

Lees meer