Illustratiebeeld.
AFP Illustratiebeeld.

Zeven aanhoudingen in Bretagne voor beramen van aanslag

In Bretagne zijn vandaag zeven mensen gearresteerd in verband met een gerechtelijk onderzoek naar "bendevorming met terreur- en crimineel oogmerk". Dat heeft het Franse persbureau AFP uit gerechtelijke bron berichten in Franse media bevestigd gekregen.

De arrestaties gebeurden tijdens een politieoperatie in de havenstad Brest en elders in Bretagne, meldde de regionale krant Ouest-France. 

De zeven worden ervan verdacht een aanslag in Frankrijk te hebben beraamd en van plan te zijn geweest naar de Iraaks-Syrische regio te vertrekken. Of er een concreet doelwit was, is nog niet bekend, net als de motieven van de mannen.

De zeven zitten nu in hechtenis ten behoeve van het onderzoek (“garde à vue”). Sommigen van hen zijn volgens Franse media bij de Franse staatsveiligheid als ‘S’ geficheerd, wat erop duidt dat zij in de gaten werden gehouden in verband met lidmaatschap van de radicaal-islamistische beweging.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ronald Beintema

    Het probleem....politie heeft extra veel taken erbij gekregen m.b.t. terreur in Europa....gevangenissen overvol met terroristen.....justitie die faalt vanwege te lage straffen....terroristen komen te vroeg vrij en het gaat weer verder....Oplossing: zeer zwaar straffen en permanent uit Europa zetten!!!

  • Tonny Deruytter

    Straffen zoals de politie rechtbank als je daar 15 jaar je rijbewijs kwijt bent is dit effectief zo gelieve met correctionele uitspraken ook je hebt ook geen wet legeume op je rijbewijs

Lees meer