4 Het portret van Bui Thi Nhung, mogelijk een van de 39 mensen die in Engeland dood werden gevonden in een vrachtwagen, prijkt op een rouwaltaartje in de Vietnamese provincie Nghe An.
AFP Het portret van Bui Thi Nhung, mogelijk een van de 39 mensen die in Engeland dood werden gevonden in een vrachtwagen, prijkt op een rouwaltaartje in de Vietnamese provincie Nghe An.

Exclusief voor abonnees

Zij bekochten de ‘vip-reis’ van Vietnam naar Engeland met hun leven

De meeste van de 39 mensen die anderhalve week geleden dood werden gevonden in een vrachtwagen in het Engelse Purfleet, kwamen waarschijnlijk uit Vietnam. Ze betaalden smokkelaars duizenden euro’s voor een ‘vip-overtocht’. Wat hoopten ze in Europa te vinden?

“Het spijt me zo, mama en papa. Mijn tocht naar het buitenland is geen succes. Ik hou zoveel van jullie. Ik kan niet ademen. Ik kom uit de stad Nghen, district Can Loc, Ha Tinh, Vietnam. Het spijt me, mama.” Het waren de laatste sms’jes van Pham Tra My, vanuit een koelcontainer ergens tussen Zeebrugge en het Engelse Purfleet. De 26-jarige Vietnamese is waarschijnlijk een van de 39 dode migranten – 31 mannen en 8 vrouwen – die anderhalve week geleden werden aangetroffen in een vrachtwagen op een industrieterrein 40 kilometer ten oosten van Londen.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer