De Stanford University in de Amerikaanse staat Californië.
AFP De Stanford University in de Amerikaanse staat Californië.

Exclusief voor abonnees

Zo kregen rijke en beroemde Amerikanen hun kinderen in prestigieuze universiteiten

Tennisleraar van Obama’s en Hollywoodactrices aangeklaagd in groot schandaal rond vervalsing van ingangsexamens

Een flinke smak geld en een staal van het handschrift van dochter of zoon. Veel meer hadden welgestelde Amerikaanse ouders niet nodig om hun kinderen binnen te krijgen op een topunief zoals Stanford of Yale. Dat gebeurde simpelweg door een échte bolleboos naar het ingangsexamen te sturen. Maar het bedrog kwam aan het licht en naast de spilfiguur, die er meer dan twintig miljoen euro aan verdiende, riskeren nu ook tal van beroemdheden een proces.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Officieel runde William ‘Rick’ Singer een bureau voor studiebegeleiding in het Californische stadje Newport Beach. Maar in werkelijkheid deed hij veel meer voor rijkeluiskinderen van wie de ouders aasden op gegarandeerd succes. Intelligentie kan je nu eenmaal niet kopen en wie later wil schermen met studies aan een prestigieuze universiteit, moet bij de ingangsexamens wel tot de besten behoren.

Eenvoudig systeem

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Chris Veranneman

    Dat zijn dan de moraal ridders, die durven Trump de les te spellen...

  • Emiel Vandeplas

    In België niet anders ! Alleen familiale banden tellen !

Lees meer