Twitter

Zo ontstonden Halloween-rellen in Frankrijk: jongen (19) roept op om ‘The Purge’ na te spelen

In verschillende Franse steden zijn afgelopen nacht rellen uitgebroken tussen jongeren en de politie. Een jongen van 19 had vorige week iedereen via sociale media opgeroepen om met Halloween de politie aan te vallen en rel te schoppen. Hij had zich laten inspireren door de Amerikaanse film ‘The Purge’, waarin een dag per jaar alles toegelaten is, ook moord.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Door de oproep braken er in heel Frankrijk rellen uit. In Lyon richtten groepjes jongeren vernielingen aan, staken ze auto’s in brand en gooiden ruiten stuk. De politie moest in totaal twaalf jongeren oppakken, waarvan er tien minderjarig waren.

In een voorstad van Parijs werd door een groep gemaskerde jongeren een raid uitgevoerd op een sportwinkel. Elders was er sprake van brandstichtingen en vandalisme. 

De aanstoker riskeert tot vijf jaar cel en een boete van 45.000 euro. Na afloop postte hij een nieuw filmpje via Snapchat, waarin hij aangaf dat hij “de oproep niet zo bedoeld had” en het “om een grap ging”.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer