Twitter/@mergencypatches

Zoon (32) doodt vader (72) tijdens Zoom-gesprek met twintig deelnemers

Een 72-jarige man is tijdens een Zoom-sessie met twintig andere mensen doodgestoken door zijn zoon in de Amerikaanse staat New York. Verschillende deelnemers aan het gesprek zagen de feiten gebeuren en verwittigden de hulpdiensten. De 32-jarige dader is opgepakt op beschuldiging van moord.

Dwight Powers (72) werd gisterennamiddag aangevallen in zijn woning in Amityville, een plaats aan de zuidkust van Long Island, in de staat New York. Hij had een Zoom-meeting met circa twintig personen toen zijn 32-jarige zoon Thomas Scully-Powers plots met een mes naar hem uithaalde.

Verschillende deelnemers aan het virtuele gesprek zagen de aanval gebeuren, bevestigt de politie van Suffolk County in een verklaring. “Ze zagen dat hij plots niet meer in beeld was en hoorden hem zwaar ademhalen. Het is vreselijk dat ze dit hebben moeten zien”, aldus een woordvoerder.

Een aantal getuigen sloeg alarm bij de politie en kon een beschrijving van de dader geven. 
Minder dan een uur na de feiten werd Scully-Powers ingerekend op de plaats delict, waar hij naar verluidt samenwoonde met zijn vader. Volgens de woordvoerder duurde het even voordat agenten het slachtoffer en de dader konden lokaliseren, omdat getuigen geen adres konden doorspelen. Het is niet bekend wat de relatie tussen de Zoom-deelnemers en de vermoorde vader was.

Ook het motief van de steekpartij is nog onduidelijk. De zoon sprong voor zijn arrestatie uit een raam en raakte lichtgewond. Hij wordt beschuldigd van moord, en zal na zijn ontslag uit het ziekenhuis worden aangeklaagd.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer