Donald Trump Junior gooit met petjes tijdens een verkiezingsrally.
AP Donald Trump Junior gooit met petjes tijdens een verkiezingsrally.

Zoon Trump roept op om Democraten te bestoken met telefoontjes (en vader Trump retweet bericht)

Donald Trump Junior, de oudste zoon van Donald Trump, heeft via Twitter de aanhangers van de Amerikaanse president opgeroepen om parlementsleden van de Democraten te bestoken met telefoongesprekken en tweets. Donald Trump Junior lanceerde zijn oproep via een reeks berichten met daarin de Twitter-profielen en telefoonnummers van 31 Democraten. Vader Trump deelde het bericht.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

"Genoeg! Deze Democraten in Trump-districten zeiden dat ze @realDonaldTrump steunen. Ze logen! Het wordt tijd dat ze van onze beweging horen. Hier is een volledige lijst met hun gebruikersnamen en telefoonnummers", riep Donald Trump Jr op. "Bel hen non-stop, stuur ze tweets, vertel hen dat dit niet kan en zeg hen dat je dit niet zal vergeten in november.” In november volgend jaar kiezen de Amerikanen of Trump een tweede ambtstermijn mag aanvatten of een van zijn Democratische uitdagers de sleutels van het Witte Huis krijgt.

De gedeelde telefoonnumers zijn de kantoornummers die op het internet te vinden zijn. Het gaat dus niet over privénummers.

Impeachmentonderzoek 

De zoon van Trump verwees niet naar het lopende impeachmentonderzoek tegen de president. Het volledige Huis van Afgevaardigden moet volgende week stemmen over de artikels die de president beschuldigen van machtsmisbruik en het hinderen van het goede verloop van de procedures in het Congres. Maar het is wel duidelijk dat enkele vermelde Democraten tot voor kort te boek stonden als onbeslist of ze hebben volgens de Amerikaanse media nog geen beslissing genomen.

Naar verwachting zal er gemakkelijk een meerderheid zijn - de Democraten hebben 235 van de 435 zetels in handen, om de afzettingsprocedure voort te zetten. Trump zou dan de derde president in de Amerikaanse geschiedenis zijn, die in staat van beschuldiging wordt gesteld in het Amerikaanse Congres. Dat proces zou dan in de Senaat plaatsvinden. Daar zijn Trumps Republikeinse partijgenoten wel in de meerderheid.

De Democraten startten de procedure op omdat Trump druk uitgeoefend zou hebben op de Oekraïense president, om een onderzoek te openen naar zijn Democratische rivaal Joe Biden.

23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Michel Den Dikke

    En waarom zou men politiekers geen vragen mogen stellen? Is het een beschermde soort ofzo?

  • ivan de ridder

    Trump heeft de slechtste attitude als president OOIT. Nul interesse in kennis / beleid op lange termijn, landen/bondgenoten afdoen als irrelevant, een kans om de wapenproblematiek op te lossen letterlijk laten schieten en in plaats van zich met politieke kwesties bezig te houden op een volwassen manier continu tirades lanceren via twitter / campagnevoeren tussen ja-knikkers ter streling van zijn eigen ego. Hem vertrouwen boven de mening van geleerden, wetenschappers, economici, ... ? Intriest!

Lees meer