Zoon van stichter illy-koffie overleden op 82-jarige leeftijd

Ernesto Illy, zoon van de stichter van het Italiaanse koffiemerk illy, is gisteren overleden in het Noord-Italiaanse Trieste. De erevoorzitter van illycafé, producent van de espressokoffie illy, werd 82 jaar. Dat heeft het bedrijf gemeld. Ernesto Illy stond meer dan veertig jaar aan het hoofd van het gerenomeerde merk illy. In 2005 gaf hij de scepter door aan zijn zoon Andrea, die al sinds de jaren negentig bij illy actief was en voor de internationalisering van de illy-espresso heeft gezorgd.

In 1994 ontving Ernesto Illy een eretitel van Italië en werd hij "Cavaliere del Lavoro" (ridder van het werk). In 1997 ontving hij de prestigieuze Lifetime Achievement Award van de Coffee Association of America (S.C.A.A.). In 1933 stichtte Francesco Illy het bedrijf illycafé en legde zich exclusief op koffiebranden toe. Eerder verkocht hij ook cacao.

Illy is belangrijk in de evolutie van de Italiaanse koffie want Francesco is de mede-ontwerper van het eerste espressotoestel. Maar het was zijn zoon Ernesto, die een wettenschappelijke opleiding had genoten, die wetenschap en koffie samenbracht in het bedrijf. (afp/adv)

UNKNOWN

Lees meer