Chung Eui-yong (r).
EPA Chung Eui-yong (r).

Zuid-Korea stuurt delegatie naar Noord-Korea

De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in stuurt morgen een delegatie afgevaardigden naar Noord-Korea. Het doel van het overleg is een dialoog tussen Pyongyang en Washington te bevorderen.

De delegatie zal tien leden tellen, onder wie Suh Hoon, het hoofd van de Zuid-Koreaanse inlichtingendienst, en wordt geleid door Chung Eui-Yong, Moons nationale veiligheidsadviseur. Dat heeft de woordvoerder van de president gezegd.

"De leden van de delegatie zullen intensief discussiëren over kwesties, zoals het creëren van een dialoog met de VS", klinkt het.

Sinds de Olympische Winterspelen is er een toenadering tussen de twee Korea's.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Cédric Nuyts

    Met de VS valt er geen dialoog te voeren die willen alleen oorlog

  • jos beverke

    Dat is het begin van ellen lang palaberen terwijl de Oen rustig verder kan prutsen aan zijn nucleaire raketten .Een alles klaar zal er niet veel meer gepraat worden...

Lees meer