Zwangere mama verliest uitkering en springt samen met zoontje van balkon

Christelle Pardo (32) sprong zwanger en met Kayjah, haar baby van vijf maanden, in de armen de dood tegemoet nadat haar uitkering werd stopgezet. Pardo koos het balkon van haar zus op de derde verdieping uit om zichzelf en haar zoontje van het leven te beroven.

Pardo, uit Hackney bij Londen, studeerde filosofie en leefde na de universiteit, sinds mei 2008, van een sociale uitkering. Kort daarna werd ze zwanger en in december kreeg ze geen geld meer omdat ze op elf weken van de bevalling was en daardoor eigenlijk niet kon werken. Zo verloor ze ook haar financieel huurvoordeel als werkloze. Ze moest zelfs een bedrag van 220 euro terugstorten. In april van dit jaar ving ze dan nog eens bot op haar aanvraag voor kindergeld.

Te lang wachten op proces
Uiteindelijk zag de vrouw het niet meer zitten en pleegde ze zelfmoord. Ze had de bijstand voor de rechter gedaagd maar de zitting werd alsmaar uitgesteld. "En terug naar Frankrijk wou ze niet, dat was een vreemd land voor haar geworden", zei haar zus. "Ze leefde al sinds 1997 in het Verenigd Koninkrijk". Tegen haar zus zei ook ze dat "het leek alsof ze niet bestond". (jv)

Lees meer