Illustratiebeeld.
Thinkstock Illustratiebeeld.

Zware sneeuwval in Griekenland: honderden automobilisten zitten hele nacht vast

Zware sneeuwval heeft grote delen van Noord- en Midden-Griekenland veranderd in een winterlandschap. 

De staatstelevisie (ERT) meldt dat honderden automobilisten afgelopen nacht vast stonden in een enorme file ongeveer 100 kilometer ten noorden van Athene. Meerdere vrachtwagens waren op deze belangrijke noord-zuidas op de ijzige wegen gestrand. Het probleem kon pas in de vroege ochtend worden opgelost.

"We wilden kerstmis vieren in ons dorp in Noord-Griekenland en zaten hier meer dan zes uur vast op de snelweg', zei een automobilist aan de Griekse radio. "Nu rijdt het weer langzaam." De verkeerspolitie legde voor de komende 48 uur een rijverbod voor vrachtwagens op de snelwegen op.

Er waren ook problemen met het luchtverkeer. Vanwege de sneeuwstorm moesten twee vluchten uit Brussel en Lissabon uitwijken naar het eiland Kos.

Veel landelijke wegen in het centrum van Griekenland waren vandaag alleen met sneeuwkettingen begaanbaar. De zeldzame kans op een witte kerst in Griekenland ziet er volgens prognoses van meteorologen goed uit voor de heuvelachtige en bergachtige regio's in het midden en noorden van het land.

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Pieter geens

    Was dat weer maar bij ins hier !!

  • Ramon Simon

    Zou leuk zijn als we in eigen land wat extremer weer hadden. Dan moet een mens zich voorbereiden, en wie voorbereid is kan lachten met wie niet voorbereid is.

Lees meer