De zwarte beer in kwestie was twee à drie jaar oud.
Twitter De zwarte beer in kwestie was twee à drie jaar oud.

Zwarte beer moet sterven omdat voorbijgangers hem eten gaven en selfies namen

Een zwarte beer is in Oregon moeten sterven door de schuld van de mens. Voorbijgangers vonden er niet beter op dan hem voedsel toe te werpen en gingen zelfs met hem op de foto. Resultaat: het dier raakte zodanig gewend aan menselijk contact dat er gevaarlijke situaties zouden kunnen ontstaan. Voor de autoriteiten zat er niets anders meer op dan de viervoeter af te maken.

De eerste verontrustende telefoontjes liepen twee weken geleden binnen: aan het Henry Hagg Lake bleek een beer te zitten die zich te goed deed aan etensresten. Sterker nog, op sociale media verschenen zelfs selfies met het jonge beest.

De beer won aan populariteit, steeds meer mensen vonden hun weg naar het meer in het Scoggins Valley Park. Een fenomeen dat uiteindelijk ook zijn dood zou worden.

Vorige woensdag waarschuwde de politie via een tweet dat het grote publiek niet welkom was: biologen zouden samen met enkele agenten proberen om het dier naar het bos te verjagen.

Toen Kurt License en Doug Kitchen ter plaatse kwamen, bleek de plek echter bezaaid met onder meer maïs en zonnebloemzaden. Het dier liep ook niet weg toen het duo hem benaderde. “Dit toont nog eens aan waarom het gewone volk nooit een beer mag voederen”, aldus License. “Hij was te hard gewend geraakt aan menselijk contact. Het risico op ongelukken was te groot geworden.”

“Jammer dat het verhaal zo moet eindigen”, stelt sheriff Brian van Kleef. “Natuurlijk wil niemand de dood van een beer op zijn geweten, maar in dit geval kon het niet anders meer.”

43 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Sissy Sercul

    Opvallend bijna iedereen zoekt een oplossing om de beer elders te krijgen ! Waarom moet de mens op de eerste plaats zijn grond terug voor zich te eisen !? Enige goeie oplossing was geweest om de mens te verbieden daar nog te komen en specialisten laten bekijken het dier terug mensenschuw te maken

  • Peggie Van Audenhove

    Waarom het dier niet gewoon naar een dierentuin brengen, waarom moet dit prachtige dier afgemaakt worden door de schuld van een paar lompe domme toeristen? Onbegrijpelijk!

Lees meer