2 Een hijskraan tilt de beschadigde romp van het Sukhoi SSJ100-toestel op.
AP Een hijskraan tilt de beschadigde romp van het Sukhoi SSJ100-toestel op.

Zwarte dozen van in brand gevlogen Russisch vliegtuig zwaar beschadigd

De zwarte dozen van het Russische Aeroflot-toestel dat zondag op een luchthaven in de buurt van Moskou in brand vloog bij een noodlanding, zijn zwaar beschadigd. Dat komt omdat ze bij de brand aan hoge temperaturen zijn blootgesteld. Dat meldt het Russische intergouvernementeel luchtverkeerscomité (MAK) aan het Russische nieuwsagentschap Interfax.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Ondanks de beschadiging is de informatie goed bewaard gebleven. "Alle vluchtinformatie wordt gekopieerd", klinkt het. De analyse van de gegevens zal wel nog enkele dagen duren.

Vluchtgegevens

Op de zwarte dozen zijn de vluchtgegevens en de gesprekken in de cockpit opgeslagen. Die data kunnen van groot belang zijn om de oorzaak van het ongeval te achterhalen. De dozen zijn zo robuust dat ze normaal gezien ongeschonden uit een ongeluk moeten komen.

Bij het ongeval op de luchthaven van Sjeremetjev kwamen 41 mensen om het leven.

2 Een vrouw plaatst bloemen bij een monumentje voor de slachtoffers.
REUTERS Een vrouw plaatst bloemen bij een monumentje voor de slachtoffers.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer