2 Senator Tim Scott.
Photo News Senator Tim Scott.

Zwarte Republikeinse senator vindt white power-retweet Trump “beledigend”

De Amerikaanse Senator Tim Scott, de enige zwarte Republikein in de Senaat, zei vandaag dat hij de retweet van president Donald Trump van een video met een white power-bericht "beledigend" vindt. "Hier bestaat geen twijfel over, dit is onverdedigbaar, dit bericht moet hij verwijderen. Punt," zei Scott tegen CNN. Wat Trump ook deed.

In het filmpje dat Trump deelde krijgen zijn aanhangers in een betoging in de staat Florida het verbaal aan de stok met tegenstanders. Te horen en zien is dat een van de aanhangers van Trump vanaf een golfkarretje "white power” - een racistische slogan van extreemrechtse nationalisten - roept naar de tegenstanders. Die hebben op hun beurt weinig vriendelijke woorden over voor de aanhangers van Trump en de president zelf. 

Trump deelde de video met als bijschrift “Dank aan de fantastische mensen van The Villages”, verwijzend naar de plaats in Florida waar de beelden zouden zijn gemaakt. “De radicaal linkse niksnutten van de Democraten zullen ten onder gaan dit najaar,” schreef Trump nog onder de video die hij deelde. Na enkele uren verdween de video van Trumps Twitter-tijdlijn. Vanuit het Witte Huis luidde het dat de president “het ene statement” in de video niet gehoord had. “Wat hij had gezien, was geweldig enthousiasme van zijn vele aanhangers”, aldus woordvoerder Judd Deere. 

2
Photo News

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Piet Deroover

    Als zwarte kan je beter niet bij de republikeinen zitten, zeker niet met Trump. Wat doet hij daar dan nog ?

Lees meer