De jongen kwam op school aan met een granaat die hij gevonden had op een militair terrein.
thinkstock De jongen kwam op school aan met een granaat die hij gevonden had op een militair terrein.

Zweedse kleuter brengt droogweg granaat mee naar school

Een Zweedse kleuter heeft heel wat paniek veroorzaakt toen hij op school aankwam met een granaat. Dat is vernomen van lokale autoriteiten.

De feiten vonden gisteren plaats in Kristianstad, in het zuiden van het land. De jongen kwam op school aan met een granaat die hij gevonden had op een militair terrein. Een van de onderwijzers merkte het tuig op en verwittigde de politie. Ter plaatse realiseerden de autoriteiten zich dat het wel degelijk om een "gevaarlijke" granaat ging. De jongen had het object deze zomer gevonden op een militair schietterrein in Rinkaby, ongeveer tien kilometer van Kristianstad. 

"We weten niet wat de omvang van de schade had kunnen zijn" in geval van een explosie, vertelde een woordvoerder van de politie. Het tuig werd onschadelijk gemaakt door de ontmijningsdienst. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • ANN LIMBOS

    Een explosief manneke.

  • Jean Vandepitte

    Koen Frankie: het is verboden om zich op militaire terreinen te begeven. Dat staat (zelfs in België !!!) aangegeven, en ik veronderstel dat dat in Zweden niet anders is, en zeker nog wat meer aangegeven staat !! Overigens stel ik me méér vragen bij het toezicht van die ouders, bij het 'vinden' en niet minder daarna.....

Lees meer