395 vogels vlogen te pletter tegen het kantoorgebouw, voornamelijk tjiftjaffen en wielewalen. Slechts drie vogels overleefden het.
Galveston Police Department 395 vogels vlogen te pletter tegen het kantoorgebouw, voornamelijk tjiftjaffen en wielewalen. Slechts drie vogels overleefden het.

Zwerm vogels vliegt na reis van duizend kilometer te pletter tegen kantoor

Medewerkers van een verzekeraar in de Amerikaanse stad Galveston (Texas) deden deze week een macabare ontdekking. Bij aankomst op hun werk zagen ze dat honderden trekvogels tegen de wolkenkrabber van hun werkgever waren gevlogen, berichtten Amerikaanse media.

De politie trof donderdagochtend buiten het bedrijfspand 395 dode vogels aan, voornamelijk tjiftjaffen en wielewalen. Tussen de honderden dode dieren lagen ook drie vogels die de botsing hadden overleefd. Zij zijn overgebracht naar een opvangcentrum. De zwerm vogels had een reis van bijna duizend kilometer achter de rug.

Gedesoriënteerd
Dierenbeschermers van de Audubon Society vermoeden dat de fatale botsing is veroorzaakt door een combinatie van factoren. De vogels vlogen waarschijnlijk lager dan gebruikelijk door harde wind en regen en raakten daarbij gedesoriënteerd door de felle verlichting van het kantoorgebouw.

Lees meer