Een stewardess laat een nagebouwde suite zien
AP Een stewardess laat een nagebouwde suite zien

Business class de luxe: een eigen badkamer en butler

Een eigen vertrek met tweepersoonsbed, een douche en een persoonlijke butler in het vliegtuig. Het kan binnenkort bij Etihad Airways uit Abu Dhabi. De nieuwe A380-vliegtuigen van de luchtvaartmaatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten zullen elk worden voorzien van een speciale 'residence' die passagiers van dit comfort voorziet, zo maakte Etihad gisteren bekend.

Het bedrijf wordt in december dit jaar de veertiende luchtvaartmaatschappij die het megapassagiersvliegtuig van Airbus opneemt in zijn vloot. Om zich te onderscheiden van concurrenten die al enige tijd met de toestellen rondvliegen, wil Etihad zich in het bijzonder richten op reizigers die graag privacy willen en houden van "op maat gemaakte luxe".

De Arabieren hebben in totaal tien A380's besteld. Behalve de genoemde aparte kamer krijgen deze luxueuze luchtkastelen ook zeventig zogeheten 'studio's' in de business class en negen 'suites' in de first class. Deze afgescheiden compartimenten zullen een stuk groter zijn dan tot nu toe gebruikelijk is, aldus Etihad.

Lees meer