13 Neeskens Kebano heeft er met een strafschop 1-0 van gemaakt. De Congolese international was alweer de meest opvallende Zebra.
BELGA Neeskens Kebano heeft er met een strafschop 1-0 van gemaakt. De Congolese international was alweer de meest opvallende Zebra.

Charleroi zonder veel moeite, Essevee kruipt door oog van de naald

Niet alleen in de competitie, ook in de beker is Sporting Charleroi 'on fire'. De Henegouwers legden in eigen huis zonder al te veel problemen KV Oostende over de knie. De doelpunten kwamen van - alweer - uitblinker Neeskens Kebano en de sluwe spits Cédric Fauré. Aan de Gaverbeek was het een stukje spannender want Zulte Waregem geraakte pas in de tweede verlenging voorbij 10 kranige 'Pallieters'. Bij 1-1 liet Lierse-spits Nwofor een penalty liggen en aan de overkant maakte Sylla er vrijwel meteen 2-1 van. Opluchting in het Regenboogstadion na een beklijvende avond.

De Kustboys boden wel wat weerwerk, maar waren onmondig in offensief opzicht. Coulibaly en ook de ingevallen Ruytinx hadden geen verhaal tegen de defensie van de Carolo's. De Henegouwers lieten alweer mooie dingen zien met sterkhouder Neeskens Kebano, de lichtvoetige Dieumerci Ndongala en de koele killer Cédric Fauré. Na 34 minuten raakte Coulibaly de bal met de hand in de eigen zestien en Jonathan Lardot wees onverbiddelijk naar de stip. Een klusje voor de van het vertrouwen barstende Kebano. Berrier probeerde de KVO-motor aan de praat te krijgen, maar dat lukte niet echt. Het was tekenend dat Wilmet het probeerde vannop afstand. Mandanda bedreigen via uitgespeelde aanvallen was er niet bij. Voor het uur was de zaak al beklonken met een rake kopbal van de 35-jarige Fauré. Felice Mazzu en zijn Carolo's mochten een feestje bouwen, maar veel volk was er wel niet aanwezig op Mambourg.

13
PHOTO_NEWS
13
PHOTO_NEWS
13
BELGA
13
BELGA
13
BELGA

Essevee met moeite
In Waregem leken de troepen van Francky Dury af te stevenen op een rustige avond want al na vier minuten had Chuks Aneke de score geopend. Lierse liet zich echter niet onbetuigd en dreigde vooral via de technisch onderlegde Wanderson Wamberto, jawel de zoon van. Het was dan ook niet onverdiend dat de bezoekers uit Lierse dik vijf minuten voor rust langszij kwamen via Rachid Bourabia. Essevee kwam met nieuwe moed uit de kleedkamer, maar kon geel-zwart niet wegzetten. Apostolos Vellios hielp nochtans een handje door rood te pakken na een elleboogstoot. Het bleef een spannende boel en verlengingen moesten heil brengen. De eerste verlenging was een maat voor niks, maar de laatste vijftien minuten waren wel de moeite. De kranige 'Pallieters' versierden een strafschop, maar invaller Uche Nwofor liet de gouden kans liggen. Dat zou hij zich beklagen want aan de overkant maakte de jarige Idrissa Sylla het wel koelbloedig af. James Troisi leek zijn team nog even in de steek te laten na een tweede gele kaart voor een cynisch applausje richting Luc Wouters, maar de West-Vlamingen hielden toch stand.

13
BELGA
13
BELGA
13
BELGA
13
BELGA
13
BELGA
13
BELGA
13
BELGA

Lees meer