De langste picknicktafel ter wereld staat in Meise

De langste picknicktafel ter wereld? Die staat sinds vanmiddag in de Plantentuin in Meise. Een gerechtsdeurwaarder kon het officiële wereldrecord vastleggen op 300 meter en 58 centimeter. Ondanks het slechte weer schoven vanmiddag sinds 12u zo'n 500 mensen aan de enorme tafel aan, die gemaakt werd door mensen van de Plantentuin zelf.

Langste picknicktafel ter wereld/Longest picknicktable - 300m #plantentuinmeise #jardinbotaniquemeise #picknick #worldrecord #cosy #sunday #botanicalgarden

Het officiële wereldrecord van langste picknicktafel stond tot vandaag op naam van een organisatie in Koeweit, met 194,7 meter op 11 maart 2016. De Plantentuin wilde echter beter doen en bouwde de voorbije twee weken op hun domein in Meise aan een langere versie. Die werd vandaag officieel opgemeten door een gerechtsdeurwaarder, in het bijzijn van 500 sympathisanten. Een regenbui was net geen spelbreker tijdens het eerste weekend van het seizoensfeest 'ZomerFloridylle'.

"We zorgden zelf voor het ontwerp en de constructie. We lasten en schilderden maar liefst 178 metalen poten die 2.400 meter aan planken ondersteunen. In de picknicktafel staan ook een zeventigtal potten met vergeten groenten en eetbare bloemen", zei Manon van Hoye van de Plantentuin. En het resultaat mag er zeker wezen.

De picknicktafel blijft de hele zomer staan op het domein, dus wie ook eens wil aanschuiven, heeft daar nog genoeg tijd voor. "Op deze manier willen we de seizoensfeesten eens op een andere manier in de kijker plaatsen", aldus van Hoye.

De langste #picknicktafel ter wereld, vakkundig getest door #Jaklien! #plantentuinmeise #plezier #gezellig

Lees meer