Deze Hillary Clinton is boos op Facebook: "Ik wil mijn naam terug"

Het is niet makkelijk om tegenwoordig als Hillary Clinton door het leven te gaan, zeker als je niet meedoet aan de presidentsverkiezingen. De naamgenote van de Democratische kandidate vertelt over hoe haar naam haar leven - zeker het laatste jaar - moeilijker maakt. Ook deze Donald Trump kwam al in de problemen door zijn naam, dat meldt VTMnieuws vandaag.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De twee hebben alvast één voordeel, qua uiterlijk lijken ze helemaal niet op hun naamgenoten. Hillary organiseert festivals in Amerika, ze vertelde aan VTMNieuws dat ze van Facebook geen profiel onder haar eigen naam mag aanmaken. Ook wordt haar Twitteraccount regelmatig gehackt en kijken mensen haar raar aan wanneer ze zichzelf voorstelt.

Ook voor Donald Trump, een gerenommeerde kankerdokter, is niet helemaal blij met zijn naam. Zo kan hij geen kamer reserveren in één van de Trump-hotels. Toch houdt zo'n bekende naamgenoot ook wat voordelen in. De dokter heeft de rijke zakenman bijvoorbeeld wel kunnen overtuigen om te doneren voor kankeronderzoek. En Hillary kreeg al een speciale behandeling in hotels of restaurants omdat de uitbaters dachten dat de politica zou opdagen.

Deze Hillary en Trump delen over de verkiezingen wel dezelfde mening: ze zullen allebei op de Democratische kandidate stemmen.

Lees meer