3
Instagram

Deze sexy jurk vonden andere genodigden op trouwfeest niet kunnen

"Had ik maar geweten dat de keuze van deze jurk voor een trouwfeest op een dag van 32 graden ertoe zou leiden dat zo veel vrouwen ronduit grof zouden zijn tegen mij." Dat schreef Liz Krueger vorige week op Instagram bij een foto van haar in het bewuste kleedje. De andere genodigden wraakten de sexy klederdracht van de voedings- en fitnesscoach uit Minnesota wegens "ongepast voor een bruiloft". Het verhaal ging viraal en Krueger kreeg online veel steun.

Liz Krueger werkt beroepshalve grondig aan haar lichaam en dat laat zich zien. Zeker als haar kledij weinig van haar sportieve lijf verhult. Toen de feestpartner van een vriendin op het laatste moment wegviel, vroeg die Krueger om mee te gaan naar het huwelijk. Het is algemeen geweten dat het bruidspaar in principe vestimentair niet mag overklast worden, maar over te korte en te strakke jurkjes is de dresscode minder eensluidend, zo bleek.

Krueger kreeg op de bruiloft gemene verwijten naar het hoofd geslingerd voor haar strapless niemendalletje, waarmee ze haar afgetrainde lichaamsvormen wilde uitspelen. Ook al viel er daar verder zowat alles te bespeuren van "opgekleed" tot "honkbalpetten en jeans".

"Iemand kwam zelfs op mijn bips kletsen toen ik even alleen stond, 'voor een weddingschap van haar vriendinnen omdat ik hun schietschijf was'", citeerde ze de pester op haar Instagram. Krueger kreeg vervolgens een pint over haar arm gekieperd. Uiteindelijk had ze genoeg van de vernederingen en liet ze zich vroegtijdig ophalen door haar man.

Vorige zondag pikte een Nieuw-Zeelands radiostation de post van Krueger op om raad te vragen aan de luisteraars: "Heeft zij het op een of andere manier zelf gezocht?" De meeste reacties waren steunbetuigingen voor Krueger. Al gaven vele dames tegelijkertijd toe dat ze zo'n jurkje zelf nooit zouden dragen op een bruiloft, wegens toch niet zo gepast voor die gelegenheid. "Maar dat rechtvaardigt het pesten nog niet", klonk het vrijwel eensgezind.

3
Instagram

Ook de bekende blogster Constance Hall nam het gisteren op voor Liz Krueger. "Het antwoord is een dikke, vette NEEN. Nee, lieve, sexy Queen met het spannende jurkje, je zocht het niet zelf." Hall vindt dat iedereen maar moet dragen waar hij of zij zich het gelukkigst in voelt. "Eigenlijk, als ik terugkijk op mijn eigen trouwfeest", schrijft ze op haar blog, "ben ik ontgoocheld dat ik toen op de uitnodigingen niet dit toevoegde: 'Pronk, alsjeblief, pronk met je lichaam, of het nu rolletjes of spieren zijn, broodmager of met schitterende welvingen, groot of klein, rond of strak, ik wil een selectie van dit alles. Ik wil iedereen zien uitpakken.'

Liz Krueger eindigt haar Instagram post zelf ook positief. "Niettemin hadden we een geweldig leuke avond. Niets van de commentaren of starende blikken van de 'volwassen' vrouwen kreeg mij eronder op het huwelijksfeest."

3 Constance Hall.
Instagram Constance Hall.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees meer