Beutler Ink

Deze tekening toont 127 dingen die in 2016 gebeurden. Haal jij ze er allemaal uit?

We zijn in de laatste rechte lijn van een jaar dat velen zo snel mogelijk willen vergeten. Een jaar van aanslagen, onverwachte resultaten van verkiezingen en referenda en een ongeziene reeks overlijdens van bekende personen. Artiest Niv Bavarsky maakte een tekening waarop maar liefst 127 van die gebeurtenissen te zien zijn. Kan jij ze er allemaal uithalen?

Bavarsky ontwierp zijn werk in opdracht van Beutler Ink, een digitaal agentschap dat zich specialiseert in visueel design, social media en marketing. Hij vertrok van een bekend schilderij van de Nederlandse meester Hieronymus Bosch: de Tuin der Lusten. Dat dreigende triptiek was in februari nog in het nieuws door een interactieve expo rond het 500 jaar oude werk. En het leek het ideale startpunt voor een samenvatting van wat 2016 voor ons in petto had.

Het lijstje van 127 geselecteerde gebeurtenissen werd aangevoerd door het overlijden van David Bowie in januari en aangevuld met een hele reeks leuke en minder leuke nieuwsfeiten, culturele gebeurtenissen en opmerkelijke persoonlijkheden. Zie jij welke?

Een grote versie van de tekening vind je hieronder.

Card

De genummerde tekening met de oplossing vind je hieronder.

Card

Lees meer