UNKNOWN

DNA-onderzoek in zaak Joke Van Steen niet vertraagd door verkochte bromfiets

Het onderzoek dat moet uitwijzen of er een match is tussen het DNA van Ronald Janssen en het genetisch materiaal dat gevonden werd op de vermoorde Joke Van Steen, loopt geen vertraging op door een verdwenen bewijsstuk. Dat zegt het Gentse parket-generaal, dat nog geen uitsluitsel heeft over het DNA-onderzoek.

De speurders vergelijken het DNA van Janssen met de haren die vijftien jaar geleden gevonden werden op het lichaam van het slachtoffer. De toen 17-jarige Van Steen werd in de nacht van 11 op 12 november 1995 om het leven gebracht toen ze van een fuif in Oudenaarde naar huis fietste. Het meisje overleed aan een combinatie van slagen op het hoofd, verdrinking en verstikking.
 
Extra onderzoek
Het assisenproces tegen beschuldigde Olav Herreman start normaal op 30 april in Gent. Vtm berichtte vandaag dat een aantal cruciale bewijsstukken in het onderzoek verdwenen zijn, onder meer de bromfiets waarmee de verdachte mogelijk het lichaam van Van Steen vervoerde. Volgens vtm kwam dat pas aan het licht toen de speurders extra onderzoek vroegen in verband met de zaak Janssen.
 
Per ongeluk verkocht
Het Gentse parket-generaal liet echter in 2006 al weten dat de bromfiets per ongeluk verkocht werd. Het gerecht beschouwt de brommer niet als een essentieel bewijsstuk. "Er is in elk geval geen verband tussen de verkochte bromfiets van jaren geleden en het DNA-onderzoek op de haartjes dat onlangs bevolen werd", zegt woordvoerder Dominique Debrauwere. (belga/odbs)

Lees meer