Illustratiefoto van de supercel.
PN Illustratiefoto van de supercel.

Drenkeling vermist in zandput in Mol

Een nieuw onweers- en stormfront heeft vandaag lelijk huisgehouden in de Antwerpse Kempen. De brandweerkorpsen van Geel, Herentals en Turnhout kregen elk tientallen oproepen voor stormschade, vooral door omgewaaide bomen. In de zandputten van Rauw in Mol is een man vermist nadat een rukwind zijn bootje deed omkantelen.

De vermiste drenkeling is een Pool die samen met een landgenoot in een rubberen bootje aan het varen was. Ooggetuigen zagen volgens de politie hoe het bootje omwaaide en de man onder water verdween. Zijn metgezel slaagde er wel in de kant bereiken. Verschillende duikploegen zijn ter plaatse om naar het slachtoffer te zoeken, maar voorlopig zonder resultaat.

Elders in de Kempen belandden heel wat bomen en takken op de weg. De schade zou al bij al meevallen, al knapten hier en daar elektriciteitskabels door en was er ook even sprake van wateroverlast in de regio Turnhout. In pretpark Bobbejaanland in Lichtaart was er een melding van een stroompanne, maar dat probleem was volgens de politie opgelost nog voor ze ter plaatse was.

Lees meer