Joachim Löw wil tegen Italië revanche nemen voor de verloren halve finale op het EK 2012.
REUTERS Joachim Löw wil tegen Italië revanche nemen voor de verloren halve finale op het EK 2012.

Duitse bondscoach droomt van WK-finale tegen Italië

De Duitse bondscoach Joachim Löw droomt dat hij op het komende WK in Brazilië de finale bereikt met de 'Mannschaft'. Dat verklaarde hij in een donderdag te verschijnen interview met het Duitse weekblad Stern. Löw hoopt in de eindstrijd overigens op Italië als tegenstander.

"We hebben op een WK nog nooit tegen Italië gespeeld (...) Ik ben er echter 100% zeker van dat we ze zullen verslaan. Uiteraard zou het dan het mooist zijn als dat in de finale gebeurt", zegt Löw.

"Mijn grootste wens is om op 13 juli in het mythische Maracana in Rio de Janeiro te staan", verwees Löw naar de datum en plaats van de grote WK-finale. Daarin hoopt hij dan sportieve wraak te nemen op de Squadra voor de 2-1 nederlaag van de Duitsers in de halve finales van het EK van 2012 in Polen en Oekraïne.

De Duitsers werden op het WK in groep G ondergebracht en spelen er tegen Portugal (16 juni in Salvador), Ghana (21 juni in Fortaleza) en de Verenigde Staten (26 juni in Recife). Bij kwalificatie voor de achtste finales wacht daarin het nummer één of twee uit groep H, de poule van de Rode Duivels, Rusland, Zuid-Korea en Algerije.

Lees meer