Duitse man ontvoerd in Filipijnen, vrouwelijke metgezel gedood

In het zuiden van de Filipijnen hebben Islamistische militanten vermoedelijk een 70-jarige Duitse man ontvoerd en zijn vrouwelijke metgezel gedood. Dat heeft het leger vandaag gemeld.

Aboe Rami, een bevelhebber van de aan Al Qaida gelieerde organisatie Aboe Sayyaf, beweerde een Duitse man gevangen te houden, die zaterdag ontvoerd zou zijn op een jacht in de zuidelijke provincie Tawi-Tawi, aldus majoor Filemon Tan.

Volgens de militaire woordvoerder voor het gebied vonden troepen het jacht zondag, met aan boord het lichaam van een vrouw. Haar nationaliteit werd nog niet bevestigd. "Het lichaam had schotwonden en er lag een vuurwapen naast", aldus Tan, die meedeelde dat troepen het incident onderzoeken en de gijzelaar opsporen.

Aboe Sayyaf wordt verantwoordelijk gehouden voor enkele van de ergste terreuraanslagen in de Filipijnen, net als voor ontvoeringen van buitenlanders.

Eerder dit jaar onthoofdde de groep nog twee Canadese gijzelaars die vorig jaar gevangen genomen werden op het zuidelijke eiland Samal. De groep liet ook al gijzelaars vrij, naar verluidt nadat losgeld betaald werd.

Lees meer