6
AFP

Dumpte Israëlische Mossad killerhaai in Egyptische wateren?

Gisteren verklaarde de Egyptische minister van toerisme dat er weer vrolijk kan gezwommen worden in badplaats Sharm-el-Sheikh. Vandaag luidt het uit Egyptische regeringsbronnen dat de agressieve haai, die zondag nog een Duitse toeriste om het leven bracht, in hun wateren is gezet door de Mossad, de geheime Israëlische inlichtingendienst.

Spionnen van Mossad hebben de haai in Egyptische wateren gezet, luidt de aanklacht. Mohamad Abdel Fadil Shousha, een regionale regeringsmedewerker, bevestigt vaag. "De geruchten als zou Mossad achter de dodelijke haai zitten om het toerisme in Egypte te schaden, is niet onmogelijk. Maar er is nog tijd nodig om dat 100% te kunnen bevestigen."

Roekeloos
Ondertussen worden toeristen verteld dat ze rustig terug in zee kunnen. "Lokale ambtenaren lopen de hele kuststreek af om mee te delen dat de zee opnieuw veilig is en er gezwommen kan worden", zegt de Britse vakantieganger Jim Kennedy in 'The Sun'. "Zeker in het ondiep water zouden er geen risico's zijn. In het diep water daarentegen zijn ze niet helemaal zeker van de veiligheid. Na wat er zondag gebeurd is, ben ik zelfs van dat eerste niet volledig overtuigd. Echt roekeloos hoe Egypte hier met de levens van toeristen speelt."

De Britse reisbureaus Thomson en First Choice schrapten gisteren alvast al hun bootexcursies en watersportactiveiten en adviseerden uit het water te blijven. (odbs)

6 Mohamad Abdel Fadil Shousha.
reuters Mohamad Abdel Fadil Shousha.
6
reuters
6
epa
6
reuters
6
afp

Lees meer