2 Chaos buiten het Bataclan.
EPA Chaos buiten het Bataclan.

Eagles of Death Metal in veiligheid, maar erg aangedaan na drama in Bataclan

Het management van de Amerikaanse garagerockband band Eagles of Death Metal heeft via verschillende sociale media gereageerd op de gijzeling in theater Bataclan in de Franse hoofdstad Parijs waarbij terroristen zeker honderd bezoekers gegijzeld hielden en tientallen doden vielen.

"We zijn nog steeds bezig om de veiligheid en de verblijfplaats van al onze bandleden en de crew. Onze gedachten zijn bij alle mensen die betrokken zijn bij deze tragische situatie'', was de eerste reactie op officiële Facebookpagina van de band die vorig jaar nog op Pinkpop en Rock Werchter stond. De band is momenteel bezig met een Europese tournee.
Zondag zouden ze optreden in het Koninklijk Circus in Brussel. Over een mogelijke annulatie van dat concert is nog geen nieuws, maar het is nog maar de vraag of de bandleden twee dagen na de gruwelijke ervaringen in Parijs opnieuw het podium op wil.

De schietpartij door een of twee mensen in Bataclan begon een uur na het begin van een optreden van de Californische rockband. Speciale Franse politietroepen hebben twee terroristen gedood tijdens een bestorming van het Parijse theater.

Moeder van zanger: '"Ze zijn zwaar aangedaan"
Het management van de band meldde via BuzzFeed dat de volledige band de verschrikkelijke aanslag heeft overleefd. Jo Ellen Hughes, de moeder van zanger Jesse sprak met nieuwsagentschap Reuters vanuit haar woning in Californië. Ze telefoneerde vannacht met haar zoon die 'erg aangedaan en geëmotioneerd' is. Volgens haar zou de volledige band het drama overleefd hebben, maar ze voegde er nog aan toe dat ze er niet helemaal zeker van was omdat de band en crew van elkaar werden gescheiden tijdens de aanslag. 
Verschillende bronnen bevestigen nu ook dat de groep wel degelijk op het podium stond toen de hel losbarstte.

2 Eagles of Death Metal. Zanger Jesse Hughes (links). Mede-oprichter Josh Homme (rechts), bekend van Queens Of The Stone Age, zou niet mee op tour zijn.
PHOTO_NEWS Eagles of Death Metal. Zanger Jesse Hughes (links). Mede-oprichter Josh Homme (rechts), bekend van Queens Of The Stone Age, zou niet mee op tour zijn.

Eagles of Death Metal is een Amerikaanse garage rockband, gesticht door Jesse Hughes en Josh Homme. De band wisselt regelmatig van bezetting. Zo speelde de Belg Tim Vanhamel, zanger/gitarist van Millionaire, mee op het eerste album Peace, Love, Death Metal. Maar ook de frontman van Foo Fighters, Dave Grohl, drumt al eens mee met de Eagles. Ondanks de naam speelt de band dus geen death metal maar dus wel garage rock.

Hun bekendste nummers zijn I Got a Feeling en WannaBe in L.A..

Lees meer