7 De ouders van het meisje ontkurkten woensdag alvast een fles champagne om het nieuws te vieren.
Vertommen De ouders van het meisje ontkurkten woensdag alvast een fles champagne om het nieuws te vieren.

Een week goed nieuws: bedrijf moet Valentina (5) gratis medicijn blijven geven en andere verhalen die je blij maken

Soms lijkt het alsof we bedolven worden onder slecht nieuws. Je zou bijna vergeten dat er ook veel, heel veel moois gebeurt. Speciaal daarom lichten wij er elke week een reeks hartverwarmende en positieve artikels uit. Om je week met een glimlach af te sluiten.

5-jarig meisje dat lijdt aan zeldzaam Syndroom van Morquio wint proces tegen farmareus

Het farmaceutisch bedrijf BioMarin moet het medicijn Vimizin verder blijven leveren aan de vijfjarige Valentina. Dat heeft de kortgedingrechter beslist. “Na een week vol spanning en angst is dit de grootste opluchting uit ons leven.”

7 Lukas Matteo, mama Debbie met dochtertje Valentina, papa Alfredo en zoon Pietro.
Lukas Lukas Matteo, mama Debbie met dochtertje Valentina, papa Alfredo en zoon Pietro.

1.140 meter glijden door de jungle

De langste waterglijbaan ter wereld, maar liefst 1.140 meter, staat in het Escape-waterpretpark op het Maleisische eiland Penang. Bezoekers kunnen er binnenkort genieten van ongeveervier minuten glijplezier door de jungle.

7 Bezoekers kunnen op het Maleisische eiland Penang genieten van de 1.140 meter lange glijbaan.
Escape Bezoekers kunnen op het Maleisische eiland Penang genieten van de 1.140 meter lange glijbaan.

Tien dagen lang gratis pintje voor alle passagiers Zaventem

AB InBev gaat tot en met eind volgende week alle reizigers die op Brussels Airport aankomen, trakteren op een Stella. De actie past in een nieuwe campagne waarbij de brouwerij haar Belgische identiteit wil versterken en ons land omdoopt tot ‘Home of Beer’.

7 Carlos Brito achter de tapkraan.
REUTERS Carlos Brito achter de tapkraan.

Voortaan kunnen verloren gelopen kindjes naar het lachende kakje op het strand in Oostende

Naast de klassieke verdwaalpalen met banaan, huis, vis of bal, staan nu ook drie emoji’s op het Nieuwe Strand van Oostende, een lachend kakje, een smiley en een hartje.

7
Arne Deboosere/Toerisme Oostende

Beroemde reddingshond met heldenstatus gaat officieel met pensioen

Mexico heeft met een officiële ceremonie en uitgebreide media-aandacht afscheid genomen van Frida, ’s lands bekendste reddingshond. De bijna 11-jarige labrador retriever, van jongs af aan in dienst bij de Mexicaanse marine, gaat na een arbeidzaam leven met pensioen.

7
AFP

Jongeman (20) elektrocuteert zichzelf en is 20 minuten dood. Arts kan hem toch reanimeren

‘Mirakelman’ noemen ze hem in het Beaumontziekenhuis in Farmington Hills, Michigan. Toen de Amerikaanse Michael Pruitt (20) geëlektrocuteerd raakte, gaf hij 20 minuten lang geen teken van leven meer. De arts die hem binnenkreeg op spoed, besloot niet op te geven en toch te proberen om hem nog terug te halen. En het lukte.

7
ShutterStock/Beaumontziekenhuis

Robothand voor Belg die deels verlamd raakte

Roman Hoebrechts uit Wijnegem raakte verlamd aan zijn rechterhand na een hersenbloeding. Hij zal dat hand en een deel van zijn onderarm binnenkort laten amputeren, maar krijgt in de plaats een bionische arm.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • DAVID VAN LAER

    Heel goed nieuws voor de familie, wel één bedenking in hoe ver is een Amerikaans bedrijf onderhevig aan een uitspraak van een rechtbank meer dan 5000km verwijderd van de plaats waar ze gevestigd is? Ander continent en een gehele andere wetgeving dan in Europa.

Lees meer