UNKNOWN

Eerste ontmoeting tussen Obama en Van Rompuy gepland

Volgende maandag is er een eerste ontmoeting gepland tussen Europees president Herman Van Rompuy en Amerikaans president Barack Obama. De korte ontmoeting zal plaatsvinden op een internationale top over nucleaire veiligheid (Nuclear Security Summit) in Washington.
 
Nucleaire terreur
Het Witte Huis heeft meer dan 40 staats- en regeringsleiders uitgenodigd om de Nuclear Security Summit op 12 en 13 april bij te wonen. Centraal op de agenda van de top staat de beveiliging tegen nucleaire terreur.

Amerikaans president Barack Obama zit de top voor. Naast China, India, Pakistan, Israël en Rusland is ook België uitgenodigd. Zo zal premier Yves Leterme de tweedaagse top bijwonen.
 
Kort gesprek tijdens opening
Ook Europees president Herman Van Rompuy wordt verwacht op de conferentie. Hij zal daarbij voor het eerst Amerikaans president Obama ontmoeten.
 
"Bij de opening van de top staat een korte ontmoeting geprogrammeerd tussen Van Rompuy en Obama. Als voorzitter van de conferentie ontvangt en verwelkomt Obama de verschillende staats- en regeringsleiders. Van Rompuy staat daarbij als eerste op de protocollaire lijst", zegt Dirk De Backer, woordvoerder van Van Rompuy. (belga/tw)

Lees meer