4
Instagram

Experts leggen uit: 'Zo maak jij de perfecte Instagramfoto'

Krijg meer likes met deze tips.

De fotobewerkings-app VSCO heeft een academie opgericht. Het platform heeft al meer dan 30 miljoen actieve gebruikers en heeft maandelijks zo'n vijf miljard gedeelde foto's. De experts van VSCO Academy geven jou een paar tips om meer likes te krijgen op jouw foto's.

1. Stap uit je comfortzone
Het belangrijkste is niet om je foto's te bewerken, maar om te experimenteren. Maak foto's met verschillende soorten licht. Gebruik de flits en fotografeer dingen van heel dichtbij in het donker. Of maak foto's net voor het donker wordt, wanneer de zon voor mooie schaduwen zorgt. Mogelijkheden genoeg!

2. Stalk jouw favoriete fotograaf voor inspiratie
Om een pro te worden moet je kijken naar hoe pro's licht en kleur gebruiken. Je kan altijd een fotoboek kopen (of gewoon lezen, ze liggen vaak in een koffiehuisje of dergelijke), maar je kan uiteraard ook gewoon social media afschuimen.

3. Moet je zwart-wit gebruiken?
De perfecte tijd om een foto zwart-wit te maken is wanneer die gemaakt is in fel daglicht waarbij diepe en donkere schaduwen te zien zijn. Let wel op de vorm van de schaduw. Door zwart-wit worden deze aspecten extra benadrukt.

4
Instagram


4. Iedereen kan gefotografeerd worden

Hoe anders de eigenschappen, hoe beter. Iedereen is uniek en interessant. Je hoeft je niet op te maken of te poseren. 

5. Bewerk niet te veel
Niets is zo lelijk als een foto die te verzadigd is, waardoor hij er onnatuurlijk en geforceerd uitziet.

6. Concentreer je op een favoriete filter
Probeer een filter te vinden die echt iets voor jou is en jou typeert. Zo worden jouw account en jouw foto's herkenbaar voor iedereen en druk jij je eigen stempel op social media.

4
Instagram


7. Keep it simple
Heb gewoon fun. De beste foto's zijn niet die waarover je nadenkt of de foto's die geposeerd zijn. Voor portretten is een simpele achtergrond genoeg. Zo wordt de persoon het middelpunt.

8. Doe eens zot
Wring jezelf in gekke posities en speel met onbekende invalshoeken. Neem er een paar vrienden bij waarmee je compleet gek doet. En speel gewoon!

4
Instagram


Zo, nu weet je hoe je meer likes kan verzamelen op Instagram door leuke foto's te nemen. Succes!

Lees meer