Fan keek zo uit naar optreden Eagles of Death Metal

Een tweet die de Engelse Lydia B. Vassallo postte, krijgt een heel bittere nasmaak na het bloedbad in de Parijse concertzaal 'Le Bataclan' in het Parijse Elfde Arrondissement. Lydia was een van de honderden concertgangers die naar Parijs waren afgezakt voor het optreden van de Californische garagerockband 'Eagles of Death Metal'.  Bij de schietpartijen die uitmondden in zelfmoordaanslagen in de Bataclan zijn meer dan 90 doden gevallen, de dodentol blijft oplopen.

Als groot fan postte Lydia enkele uren voor het optreden een foto aan de ingang van het theater.  Lydia kon zanger Jesse Hughes strikken voor een foto, en keek uit naar het concert. "Wie is klaar voor een fantastische avond", staat er te lezen in het berichtje.

Of de Engelse en haar vrienden de aanslag hebben overleefd, is niet geweten.  Zanger Jesse Hughes zou zich tijdig in veiligheid hebben kunnen brengen, meldde een Amerikaanse nieuwssite gisteravond. De groep reisde normaal dit weekend door naar Brussel. Aangenomen wordt dat het optreden hier is afgelast. Josh Homme, zanger van de Queens of The Stone Age en mede-oprichter van Eagles of Death Metal zou niet aan deze tournee deelnemen. In het verleden speelde ook onze landgenoot Tim Vanhamel (Millionaire, ex-dEUS)  bij de groep.

3
3
3 Concertgangers die de aanslag in de Bataclan hebben overleefd, worden in bussen weggebracht.
AFP Concertgangers die de aanslag in de Bataclan hebben overleefd, worden in bussen weggebracht.

Lees meer