Gamende buschauffeur speelt met het leven van zijn passagiers

Het gedrag van deze Japanse buschauffeur is bezwaarlijk verantwoordelijk te noemen. Terwijl hij met zo'n 60 kilometer per uur op pad is met zijn toeristenbus, speelt de man Pokémon GO op zijn smartphone. Een van de passagiers filmde het tafereel.

De chauffeur, volgens Japanse media een 41-jarige man, werkt voor Ryobi Holdings. Dit bedrijf runt sightseeingbussen in Osaka en omgeving. Met zijn smartphone op het dashboard en zijn linkerhand aan het stuur, is de man met zijn linkerhand duchtig aan het swipen tijdens een potje Pokémon GO.

De buschauffeur gaat zodanig op in het spelletje dat hij niet eens merkt dat een passagier hem aan het filmen is. Laat staan dat de man oog heeft voor wat er op de weg gebeurt. En dit terwijl hij zowat 60 per uur rijdt.

De clip belandde eind oktober op YouTube én vervolgens bij zijn werkgever. Dit noemt het gedrag van de chauffeur onverantwoord. "We zullen er nog meer op toezien dat dergelijke situaties zich niet meer voordoen", klinkt het bij Ryobi Holdings.

Je kan je wel afvragen waarom de passagier de chauffeur niet tot de orde heeft geroepen in plaats van hem te filmen.

Lees meer